söndag 14 augusti 2011

USA för mig åt vänster

Provval pågår för republikanerna. I dagens DN kan vi läsa ena toppkandidatens, Perry, utalande - "Jag anser att Amerikas förenta stater verkligen är mänsklighetens sista stora hopp."

Dessa verklighetsfrånvända människor! I vars ögon endast och enbart USA finns, allt utanför smutsiga och syndiga nästen fulla av oduglingar. Som tycker att frihet innebär att bära vapen och slå sina barn, förbjuda aborter och döda dömda brottslingar. Där politiken är en enda cirkus utan annat syfte än att få makten och pengarna här idag, där ingen ansvarskänsla finns för övriga mänskligheten eller framtida generationer. Där det är självklart att de flesta människor ska ha det jävligt jobbigt och slita i sitt anletes svett utan skyddsnät. Där tonårsgraviditeter och dödligt våld är en självklar ingrediens, där kvinnor är kvinnor och män riktiga män. Där livslängden är 10 år kortare än i Sverige och mödradödligheten hög som i ett u-land. Där levnadsstandarden är låg, klyftorna stora och rasismen utbredd. Halleluja!!

Fasen alltså, det är dax att flytta hem. Varför är jag här, varför ser jag till att VR bekostar ännu ett stycke forskning i detta land?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar