torsdag 19 juli 2012

Vattenskador, she wrote.

Här skulle Pappa säga: Boel, det där ser inte bra ut. 
Nej Far, det ser riktigt risigt ut. 

Igår hörde vi plötsligt ett ljudligt porlande, och efter någon sekunds tvekan insåg vi att det inte kom utifrån, utan inifrån lägenheten. Från taket i badrummet forsade det droppar ner på vårt golv. Väldigt mycket vatten, och vi springer upp till grannarna ovanpå. Efter mkt om och men meddelar vår hyresvärd att det bara var grannarna som inte dragit för draperiet ordentligt, så massa vatten hade åkt ut på deras golv när dom duschade. Och därmed runnit igenom ner till oss. 

Kära svenskar, ska vi ta det där igen? Massa vatten en våning upp så naturligtvis rinner det igenom golvet, deras badrumsgolv, och ner till oss. 

Amerikanerna och deras byggnadskonst, alla dessa jädra skithus byggda i plywood och där tvåglasfönster är en lyx. Ja, här är det alltså så att man inte fuktspärrar överhuvudtaget. Har ännu inte bott i en lägenhet här utan fuktskador, har varit med om att vatten rinner igenom en gång tidigare (på ett ruttet hotell i NY), men det är ju bara för skojigt. Bilden ovan visar alltså taket där vattnet rann igenom. Och förutom att torka upp vattnet från vårt golv så vidtas inga andra åtgärder. Det där himla taket får väl försöka torka i den 87% luftfuktighet vi har här. Splendid. Som bonus, för att illustrera byggnadskonsten ytterligare: Här ser ni en del av vårat badrumsgolv. Plattorna lossnar när jag går barfota på dem. Eller dammsuger. Ett par till lossnade igår där vattnet rann ner. Ligger direkt på ett trägolv för övrigt. Detta ska dock åtgärdas, nytt kakel ska läggas i augusti. Men även det direkt på trägolvet, såklart. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar