söndag 20 november 2011

Att vara vacker

Varför bryr vi oss så mycket?
Varför är en kvinnas främsta egenskap hennes utseende? Men, så är det väl inte längre..? Gratuleras män fortfarande för att dom har en vacker fru? Tittade just klart på Twin peaks serien som jag inte sett tidigare, och trots att det abrupa och otillfredställande slutet lämnade lite sur smak, så gav andra delar av serien sura uppstötningar. Där alla kvinnor enbart uppskattas och är attraktiva som partners för att dom är så vackra. Det var de enda kommentarerna som gavs, till kvinnor och män emellan när dom pratade om sina kvinnor. Det är så gammalt, malätet och nedvärderande för alla inblandade. Fick en gång frågan om jag skulle välja utseende eller smarthet, och jag är helt på det klara med att mitt svar är min hjärna. Idag är det ett självklart svar, trots de svackor jag har. Men som tonåring, eller som spinkigt barn i lekis som tyckte hon var för tjock? Antagligen inte. Och det är ju helt sjukt.

Den här videon är helt abnormt stark. Se den, och begrunda. Vilka kvalitéer är viktigast hos dina vänner och dina barn? Fokusera på dem. Visa vad som är viktigt!

Videon hittade jag hos Lady Dahmer, läs hennes inlägg också. Fasiken, läs det mesta hon skriver!

1 kommentar:

  1. hörde igår (!!!!) ett program på tv (3:an tror jag) introduceras med orden "med den vackra programledaren..." minns inte vem det var, men en hon var det.

    SvaraRadera