onsdag 29 juni 2011

Denna hunger

Hur äter normala människor egentligen? Jag kan inte räkna kalorier, och jag vet egentligen inte hur någon annan äter. Men ibland känns min konsumtion av mat absurd. Det är inte ovanligt att jag äter:

Frukost: Musli med fil och banan, ett kokt ägg, och massa te med mjölk.
Förmiddagsfika: Bagel m mjukost och mer te.
Lunch (runt 12): Oftast pasta med ngn slags sås, eller kött och rotfrukter. I ganska stor mängd. Frukt till efterrätt ganska ofta.
Eftermiddagsfika: Banan (ibland bagel nu och banan på fm), ibland i sällskap med en kaka och te.
Middag: Riktig mat eller mackor.
Och sedan kanske något mer. Typ choklad, en kaka, en persika, popcorn, etc. Att inte äta en enda sötsak (kaka, muffins, choklad, etc) på en dag är ovanligt. Jag skulle tippa på 20% av dagarna, kanske. Dessutom slinker det ner öl eller vin kanske 30% av dagarna.

Ingen bagel idag än så länge, och jag är så himla hungrig. Hur klarar sig alla dessa människor som tar en kopp kaffe till frukost och som ibland skippar lunchen dessutom?
Och de dieter som man läser om där man får se planen för några dagars ätande: En tallrik med fil och musli till frukost, en sallad till lunch, 10 mandlar till eftermiddagsfika, och ett halvt kycklingbröst med 1 dl fullkornsris till middag. Det GÅR ju inte!

5 kommentarer:

 1. Jag tycker att det där låter normalt! :D
  Fast antar att det är jag som är onormal ;)

  SvaraRadera
 2. Finns det förresten fil over there?!

  SvaraRadera
 3. Kefir finns på vissa ställen. Kan ju vara för att jag bor i boston, mkt internationellt folk här. Men på sistone har kefiren på vår närmaste affär varit dålig när vi köpt den :o(

  SvaraRadera
 4. Jag tycker också det låter normalt, så äter jag med. :)

  SvaraRadera